خواص مفید قارچ
يكشنبه, ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵، ۰۹:۲۹ ق.ظ
ﺩﻧﯿﺎﯼ ﻏﺬﺍﻫﺎ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﺳﺒﺰﯼ ﻃﺒﻘﻪ ﺑﻨﺪﯼ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﺍﻣﺎ ﺍﺯ ﻟﺤﺎﻅ ﻓﻨﯽ ﯾﮏ ﮔﯿﺎﻩ ﻧﯿﺴﺖ. ﺍﯾﻦ ﻣﺎﺩﻩ ﻣﺘﻌﻠﻖ ﺑﻪ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ ﻗﺎﺭﭺﻫﺎﺳﺖ ﻭ ﺍﮔﺮﭼﻪ ﺳﺒﺰﯼ ﻧﯿﺴﺖ ﺍﻣﺎ ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﺪ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻐﺬﯼ ﻣﺘﻌﺪﺩﯼ ﺑﺮﺍﯼ ﺑﺪﻥ ﻓﺮﺍﻫﻢ ﮐﻨﺪ. ﻫﻤﻪ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺑﻪ ﺧﻮﺑﯽ ﻣﯽﺩﺍﻧﻨﺪ
ﻗﺎﺭﭺ ﺩﺍﺭﺍﯼ 5/1 ـ 6 ﺩﺭﺻﺪ ﭘﺮﻭﺗﺌﯿﻦ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ 70 ﺗﺎ 90 ﺩﺭﺻﺪ ﺁﻥ ﺟﺬﺏ ﺑﺪﻥ ﻣﯽﮔﺮﺩﺩ ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ﭘﺎﯾﯿﻦ ﺑﻮﺩﻥ ﺍﺳﯿﺪ ﺍﻭﺭﯾﻚ ﺁﻥ ﺑﺴﯿﺎﺭﯼ ﺍﺯ ﭘﺰﺷﻜﺎﻥ ﻣﺼﺮﻑ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﯼ ﺳﺎﻟﻤﻨﺪﺍﻥ ﻭ ﻣﺒﺘﻼﯾﺎﻥ ﺑﻪ ﻧﻘﺮﺱ ﻭﺑﯿﻤﺎﺭﯾﻬﺎﯼ ﻣﺮﺑﻮﻃﻪ ﺗﻮﺻﯿﻪ ﻛﺮﺩﻩﺍﻧﺪ .
ـ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦﻫﺎﯼ B2 – B1-B12 – B6 – C ﻭ H ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﯼ ﻣﺤﺎﻓﻈﺖ ﺍﺯ ﭘﻮﺳﺖ ﻭ ﺍﯾﺠﺎﺩ ﺁﻟﺮﮊﯼ ﺩﺭ ﺑـﺪﻥ ، ﺳﻼﻣﺖ ﺳﯿﺴﺘﻢ ﻋﺼﺒــﯽ، ﺳﻼﻣﺖ ﭘﻮﺳﺖ ﻭ ﭼﺸـﻢ ﻭ ﺑﺎﻓﺘـﻬﺎﯼ ﺑﺪﻥ ، ﺗﺸﻜﯿﻞ ﺍﺳﯿــﺪﻫﺎﯼ ﭼﺮﺏ ﺿﺮﻭﺭﯼ ﺩﺭ ﺳﯿﺴﺘﻢ ﻋﺼﺒﯽ ﻭ ﻣﺎﻫﯿﭽﻪﻫﺎ ، ﺩﺭﻣﺎﻥ ﻛﻢﺧﻮﻧﯽ ﻭ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ ﺍﺯ ﺑﺮﻭﺯ ﺿﺎﯾﻌﺎﺕ ﺩﺭ ﻣﻐﺰ ﻭ ﺳﺘﻮﻥ ﻓﻘﺮﺍﺕ ﻧﻘﺶ ﺍﺳﺎﺳﯽ ﺩﺍﺭﻧﺪ ﻛﻪ ﺍﻟﺒﺘﻪ ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﺭﻭﺵﻫﺎﯼ ﺻﺤﯿﺢ ﭘﺨﺖ، ﻓﺮﯾﺰ ﻭ ﺧﺸﻚ ﻛﺮﺩﻥ ﺧﻮﺍﺹ ﺗﻤﺎﻡ ﺍﯾﻦ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦﻫﺎ ﺣﻔﻆ ﻣﯽﮔﺮﺩﺩ .
ـ ﺣﺎﻭﯼ ﻣﻘﺎﺩﯾﺮ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﻣﻨﺎﺳﺒﯽ ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻌﺪﻧﯽ ﺷﺎﻣﻞ : ﭘﺘﺎﺳﯿﻢ ، ﻓﺴﻔﺮ، ﻣﻨﮕﻨﺰ، ﻣﺲ، ﺁﻫﻦ ﻭ ﻛﻠﺴﯿﻢ ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ .
ـ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﺩﺭﺻﺪ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﻛﻤﯽ ﭼﺮﺑﯽ ﻭ ﻛﺎﻟﺮﯼ ﻭ ﻣﻘﺎﺩﯾﺮ ﻣﻄﻠﻮﺑﯽ ﺍﺯ ﻟﯿﺴﺘﯿﻦ ﻛﻪ ﻋﺎﻣﻞ ﭘﺎﯾﯿﻦ ﺁﻭﺭﻧﺪﻩ ﭼﺮﺑﯽ ﺧﻮﻥ ﺍﺳﺖ ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ، ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﯾﻦ ﺩﺭ ﺭﮊﯾﻤﻬﺎﯼ ﻻﻏﺮﯼ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﯽﮔﯿﺮﺩ .
ـ ﺍﯾﻦ ﻏﺬﺍﯼ ﺳﻼﻣﺖ ﻭ ﺗﻨﺪﺭﺳﺘﯽ Health Food ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﺁﻧﺘﯽﺍﻛﺴﯿﺪﺍﻧﺖﻫﺎ ﺍﺯ ﺟﻤﻠﻪ « ﻟﻨﺘﯿﺎﻥ » ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺧﺎﺻﯿﺖ ﺿﺪ ﺳﺮﻃﺎﻧﯽ ﺩﺍﺭﻧﺪ .
ﻗﺎﺭﭼﻬﺎﻯ ﺧﻮﺭﺩﻧﻰ ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ ﻣﺨﺼﻮﺻﺎ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻨﻬﺎﻯ ((ﺏ ۱)) ﻭ ((ﺏ ۲)) ﻭ ((ﭖ ﭖ )) ﻭ ((ﺩ)) ﻣﻰ ﺑﺎﺷﻨﺪ.
ﻗﺎﺭﭼﻬﺎ ﺩﺍﺭﺍﻯ ﭼﻬﺎﺭ ﺗﺎ ﭘﻨﺞ ﺩﺭﺻﺪ ﻣﻮﺍﺩ ﻧﺸﺎﺳﺘﻪ ﺍﻯ ﻫﺴﺘﻨﺪ. ﻣﻮﺷﻬﺎ ﻭ ﺧﻮﮐﭽﻪ ﻫﺎﻯ ﻫﻨﺪﻯ ﺩﺭ ﺁﺯﻣﺎﯾﺸﮕﺎﻩ ﺗﻮﺍﻧﺴﺘﻪ ﺍﻧﺪ ﺑﺎ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﻗﺎﺭﭺ ﺑﻪ ﺟﺎﻯ ﻣﻮﺍﺩ ﭘﺮﻭﺗﺌﯿﻦ ﺗﻐﺬﯾﻪ ﮐﻨﻨﺪ ﻭ ﮐﻤﺘﺮﯾﻦ ﮐﻤﺒﻮﺩ ﺍﺯ ﻧﻈﺮ ﭘﺮﻭﺗﺌﯿﻦ ﺩﺭ ﺁﻧﻬﺎ ﭘﯿﺪﺍ ﻧﺸﺪﻩ ﺍﺳﺖ .
ﻗﺎﺭﭼﻬﺎ ﻫﯿﭽﮕﻮﻧﻪ ﻣﻮﺍﺩ ﻗﻨﺪﻯ ﻧﺪﺍﺭﻧﺪ ﻭ ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﻓﺎﻗﺪ ﭼﺮﺑﻰ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻭ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﺟﻬﺖ ﺩﺍﺭﺍﻯ ﺍﺭﺯﺵ ﻏﺬﺍﯾﻰ ﺯﯾﺎﺩ ﻫﺴﺘﻨﺪ. ﻣﺘﺎﺀﺳﻔﺎﻧﻪ ﺳﻠﻠﻮﺯ ﮔﻮﺷﺖ ﻗﺎﺭﭺ ﮐﻪ (ﺩﺭ ﺩﻡ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺍﺯ ﮐﻼﻫﮏ ﺁﻥ ﺍﺳﺖ ) ﻏﯿﺮ ﻗﺎﺑﻞ ﻫﻀﻢ ﺍﺳﺖ ﺑﻪ ﻫﻤﯿﻦ ﺟﻬﺖ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﻣﺼﺮﻑ ﺍﯾﻦ ﻣﺎﺩﻩ ﻏﺬﺍﯾﻰ ﺭﺍ ﮐﻪ ((ﻋﻤﻮﻯ ﮔﻮﺷﺖ ))ﺍﺳﺖ ﺑﺮﺍﻯ ﮐﺴﺎﻧﻰ ﮐﻪ ﻫﻀﻢ ﻣﺸﮑﻠﻰ ﺩﺍﺭﻧﺪ ﺑﻪ ﻧﺪﺭﺕ ﺗﺠﻮﯾﺰ ﻣﻰ ﮐﻨﻨﺪ.
ﺍﻓﺮﺍﺩ ﻣﺴﻦ ﻏﺎﻟﺒﺎً ﺑﻪ ﻣﺮﺽ ﺑﯽ ﺁﻫﮏ ﺷﺪﻥ ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻥ( ﭘﻮﮐﯽ ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻥ ) ﻣﺒﺘﻼ ﻫﺴﺘﻨﺪ. ﺁﻧﻬﺎ ﺑﺎﯾﺴﺘﯽ ﺍﺯ ﺭﮊﯾﻢ ﻏﺬﺍﺋﯽ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﮐﻨﻨﺪ ﮐﻪ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ D ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ ﻣﺜﻞ ﻗﺎﺭﭺ
. ﯾﮏ ﭘﺮﺱ ﻗﺎﺭﭺ (200 ﮔﺮﻡ) ﻧﯿﺎﺯ ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ ﺑﻪ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ D ﺭﺍ ﺗﺎﻣﯿﻦ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ.
ﺑﺮﺍﯼ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺗﻤﺎﻡ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻐﺬﯼ ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺩﻏﺬﺍﺋﯽ ﺑﻪ ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﺻﻮﺭﺕ ﺟﺬﺏ ﺷﻮﻧﺪ، ﻧﯿﺎﺯ ﺑﻪ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ ﻫﺎﯼ ﮔﺮﻭﻩ B ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.
ﯾﮏ ﺩﺳﺘﻪ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ ﻫﺎﯼ ﺳﻮﺧﺖ ﻭ ﺳﺎﺯ ﺭﺍ ﺗﺎﻣﯿﻦ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ. ﻫﺮ ﺳﻠﻮﻝ ﺩﺭ ﺑﺪﻥ ﻣﺎ ﺑﻪ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ B2 ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺩﺭ ﻗﺎﺭﭺ ﻧﯿﺎﺯ ﺩﺍﺭﺩ ﺗﺎ ﺑﺘﻮﺍﻧﺪ ﺍﻧﺮﮊﯼ ﮐﺴﺐ ﮐﻨﺪ. ﺑﺮﺍﯼ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺯﻭﺩ ﺧﺴﺘﻪ ﻭ ﮐﻢ ﺣﻮﺻﻠﻪ ﻧﺸﻮﺩ، ﺍﻋﺼﺎﺏ ﻫﻢ ﻧﯿﺎﺯ ﺑﻪ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ B2 ﺩﺍﺭﻧﺪ.
منابع:
http://www.pezeshk.us/?p=27715
http://www.healthmag.ir/nutrition/foodbenefits/mushrooms/
http://www.akairan.com/health/vegetable-health/2739.html