خواص مفید لوبیا سبز
چهارشنبه, ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵، ۰۷:۴۹ ب.ظ
خواص مفید لوبیا سبز
ﻟﻮﺑﯿﺎ ﺳﺒﺰ ﻣﻨﺒﻌﯽ ﻏﻨﯽ ﺍﺯ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ ﻫﺎﯼ B1، A، k، C ﻭ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻐﺬﯼ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻓﯿﺒﺮ، ﭘﺘﺎﺳﯿﻢ، ﻓﻮﻻﺕ، ﺁﻫﻦ، ﻣﻨﯿﺰﯾﻢ، ﻣﺲ، ﮐﻠﺴﯿﻢ، ﻓﺴﻔﺮ، ﭘﺮﻭﺗﺌﯿﻦ، ﺍﻣﮕﺎ 3، ﻧﯿﺎﺳﯿﻦ ﻭ ﻣﻨﮕﻨﺰ ﺍﺳﺖ. ﺩﺭﻭﺍﻗﻊ ﺍﯾﻦ ﺳﺒﺰﯼ ﮐﻮﭼﮏ ﻗﻠﻤﯽ ﺍﺯ ﺗﻤﺎﻣﯽ ﺍﻣﻼﺡ ﻭ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ ﻫﺎﯼ ﺍﺻﻠﯽ ﺑﺮﺧﻮﺭﺩﺍﺭ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺷﻤﺎ ﺑﺮﺍﯼ ﺩﺭﯾﺎﻓﺖ ﺁﻧﻬﺎ ﺑﺎﯾﺪ ﻟﻮﺑﯿﺎ ﺳﺒﺰ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻓﺼﻞ ﺑﻬﺎﺭ ﻭ ﺗﺎﺑﺴﺘﺎﻥ ﮐﻪ ﺗﺎﺯﻩ ﻭ ﻧﻮﺑﺮ ﺍﺳﺖ، ﺩﺭ ﻭﻋﺪﻩ ﻫﺎﯼ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﺧﻮﺩ ﺑﮕﻨﺠﺎﻧﯿﺪ. ﻟﻮﺑﯿﺎ ﺳﺒﺰ ﺑﻪ ﺩﻟﯿﻞ ﺩﺍﺷﺘﻦ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ k ﺑﺮﺍﯼ ﺗﺮﻣﯿﻢ ﻭ ﺳﺎﺧﺖ ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻥ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﻣﻔﯿﺪ ﺍﺳﺖ. ﮐﻤﮏ ﺑﻪ ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻥ ﺳﺎﺯﯼ ﺣﻤﺎﯾﺖ ﺍﺯ ﺳﯿﺴﺘﻢ ﻗﻠﺒﯽ ـ ﻋﺮﻭﻗﯽ:ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ C ﻣﺤﻠﻮﻝ ﺩﺭ ﺁﺏ ﻭ ﺑﺘﺎﮐﺎﺭﻭﺗﻦ، ﻣﺤﻠﻮﻝ ﺩﺭ ﭼﺮﺑﯽ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﻨﺪ. ﺍﯾﻦ ﺩﻭ ﺁﻧﺘﯽ ﺍﮐﺴﯿﺪﺍﻥ ﻣﺤﻠﻮﻝ ﺩﺭ ﺁﺏ ﻭ ﭼﺮﺑﯽ ﺑﻪ ﮐﻤﮏ ﻫﻢ ﺍﺯ ﺍﮐﺴﯿﺪ ﺷﺪﻥ ﮐﻠﺴﺘﺮﻭﻝ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ ﻣﯽ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ ﺯﯾﺮﺍ ﮐﻠﺴﺘﺮﻭﻝ ﺍﮐﺴﯿﺪ ﺷﺪﻩ ﻗﺎﺩﺭ ﺍﺳﺖ ﺑﻪ ﺩﯾﻮﺍﺭﻩ ﺭﮒ ﻫﺎﯼ ﺧﻮﻧﯽ ﺑﭽﺴﺒﺪ ﮐﻪ ﻧﺘﯿﺠﻪ ﺁﻥ ﺗﺼﻠﺐ ﺷﺮﯾﺎﻥ، ﺳﮑﺘﻪ ﻭ ﺣﻤﻠﻪ ﻗﻠﺒﯽ ﺍﺳﺖ؛ ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﻓﯿﺒﺮ ﮐﻪ ﺩﺭ ﻟﻮﺑﯿﺎ ﺳﺒﺰ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ ﺑﺎﻋﺚ ﮐﺎﻫﺶ ﻓﺸﺎﺭ ﺧﻮﻥ ﻣﯽ ﮔﺮﺩﺩ. ﺍﺭﺗﻘﺎﺀ ﺳﻼﻣﺘﯽ ﺭﻭﺩﻩ ﻭ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ ﺍﺯ ﯾﺒﻮﺳﺖ ﺁﻫﻦ ﺑﺮﺍﯼ ﺗﺎﻣﯿﻦ ﺍﻧﺮﮊﯼ ﻟﻮﺑﯿﺎ ﺳﺒﺰ ﻣﻨﺒﻌﯽ ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﺁﻫﻦ ﺍﺳﺖ. ﻣﺎﺩﻩ ﻣﻌﺪﻧﯽ ﮐﻪ ﺑﺮﺍﯼ ﺯﻧﺎﻥ ﺩﺭ ﺩﻭﺭﻩ ﻗﺎﻋﺪﮔﯽ ﮐﻪ ﺩﺭ ﻣﻌﺮﺽ ﮐﺎﻫﺶ ﺷﺪﯾﺪ ﺁﻫﻦ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﺿﺮﻭﺭﯼ ﺍﺳﺖ. ﻟﻮﺑﯿﺎ ﺳﺒﺰ ﺩﺭ ﻣﻘﺎﯾﺴﻪ ﺑﺎ ﮔﻮﺷﺖ ﻗﺮﻣﺰ ﮐﻪ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻣﻬﻢ ﺑﺮﺍﯼ ﺗﺎﻣﯿﻦ ﺁﻫﻦ ﺍﺳﺖ، ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺑﺎ ﺗﺎﻣﯿﻦ ﺁﻫﻦ، ﺣﺎﻭﯼ ﮐﺎﻟﺮﯼ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﮐﻢ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻓﺎﻗﺪ ﻫﺮ ﮔﻮﻧﻪ ﭼﺮﺑﯽ ﻧﯿﺰ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.
منابع:
http://sofrehkhune.com
http://www.bartarinha.ir/
http://www.drdaer.com